Poročilo od Miklavža do Miklavža

Trail teka po obronkih občine Dobrne »Od Miklavža do Miklavža«, ki je bil letos netekmovalnega značaja, se je udeležilo 15 tekačev in pet pohodnikov.

Zjutraj smo se zbrali pred občino Dobrna, ki je bila tudi sponzor dogodka. Ob okusnih rogljičkih, ki jih je prinesel Ernest, nam je vodja tekmovanja predstavil traso in način izvedbe trail teka. Vsi udeleženci so dobili darilno vrečko z nekaj pisarniškega materiala od podjetja Produkt d.o.o. in zelo lepe naglavne trakove od Salewa Dynafit Slovenija. V fazi priprave na trail tek in na dan izvedbe smo sodelovali s PD Dobrna, ki je na isti dan organizirala pohod po delu trase. Srečevali smo se od Paškega Kozjaka proti Štrukljevem vrhu. Najhitrejša Gorazd in Maj sta od Miklavža do Miklavža v razdalji 33.57 km porabila 4 ure in 47 minut. Celotno traso je preteklo še šest tekačev. Tri dekleta in trije fantje. Ostali udeleženci so pot malo skrajšali zaradi utrujenosti, eden zaradi poškodbe. Pot je zelo dobro označena in vzdrževana, kar gre zahvala markacistom PD Dobrna. Vsi udeleženci so bili nad traso navdušeni in si želijo naslednje leto tekmovalno različico traila. Zaključek dogodka smo imeli v restavraciji May v hotelu Vita, kjer so nam pripravili zelo okusno kosilo. Vsi udeleženci so dobili tudi kupon za 3-urni vstop v bazen Term Dobrna.

Za naslednje leto predlagamo, da ohranimo sodelovanje s Termami Dobrna, ki imajo zelo dobre pogoje za pripravo obrokov, bivanje in bazene, katere lahko udeleženci traila koristijo. Štart in cilj bi bilo smiselno prestaviti v topliški park, ki lahko prenese več sto udeležencev. Nujno potrebno pa se bo povezati tudi z ostalimi društvi v Dobrni, ki lahko pomagajo pri organizaciji (gasilsko društvo Dobrna, Turistično društvo Dobrna) in jih bomo k sodelovanju povabili.

Sponzorji dogodka so bili: Terme Dobrna, Produkt d.o.o., Salewa Dynafit Slovenija, Občina Dobrna, Lima vzdrževanje, Troia

Objavljeno v Tek