Habjan in Pritržnik na tekmi svetovnega in alpskega pokala v Nemčiji

Nemški Berchtesgaden je od 7. do 9. februarja gostil tekmo svetovnega in alpskega pokala Jennerstier 2020, na kateri sta slovenske barve zastopala mlada tekmovalca Tine Habjan v kategoriji mladincev in Maj Pritržnik v kategoriji kadetov.

Poleg reprezentantov, mladinca Tineta Habjana in kadeta Maja Pritržnika (oba sta člana TSK LiMa), je na tekmo svetovnega in alpskega pokala Jennerstier 2020 odpotoval tudi Robert Pritržnik, selektor slovenske reprezentance v tekmovalnem turnem smučanju.

Tine Habjan na tekmi svetovnega pokala med mladinci 22. v vzponu, 26. posamično in 28. v šprintu (foto Robert Pritržnik)

Tine Habjan je tekmoval za svetovni pokal v treh disciplinah in v kategoriji mladincev dosegel naslednje uvrstitve: 22. mesto v vzponu, 26. mesto posamično in 28. mesto v šprintu. Maj Pritržnik je tekmoval v alpskem pokalu in v kategoriji kadetov dosegel v vzponu 6. mesto in posamično 7. mesto. Tekme so bile organizirane na najvišji ravni, z zelo močno konkurenco. Trase posamične tekme so bile tehnično zahtevne, še posebej spusti.

Maj Pritržnik med kadeti v alpskem pokalu 6. v vzponu in 7. posamično (foto Robert Pritržnik)

Trenutno v Sloveniji nimamo ustreznih snežnih pogojev in so takšne tekme po selektorjevih besedah še posebej dobrodošle kot priprava za evropsko prvenstvo v turnem smučanju, ki bo od 2. do 5. aprila 2020 v Madonni di Campiglio v Italiji.