Gorsko-tekaška »korona« sezona

Letošnje leto močno zaznamuje koronavirus, ki je prekrižal načrte tudi v športu. Tako je bila letošnja gorsko-tekaška sezona močno okrnjena. Zaradi marčevske epidemije so tekme odpovedovali eno za drugo. Kljub temu, da ni bilo tekem so člani TSK LiMa aktivno trenirali in se pripravljali na prve tekme. Po večmesečnem čakanju se je končno izvedla prva tekma letošnje gorsko-tekaške sezone. To čudno sezono so tekači in tekačice odprli z 19. Tekom na Široko. Tekma je potekala 15. avgusta, v Mostu na Soči. Ker je bila to prva tekma po epidemiji so se zbrali najboljši slovenski tekači, seveda pa niso manjkali člani TSK LiMa. Teka na Široko sta se udeležila Maj in Robert Pritržnik, ki sta dosegla odlična rezultata. Robert je v kategoriji mlajših veteranov osvojil 4. mesto, Maj pa se je uspel prebiti na 12. mesto v absolutni konkurenci. S tem je v močni kategoriji mladincev osvojil 4. mesto. Tekma je štela tudi kot pregledna tekma za svetovno prvenstvo, ki pa je bilo kasneje zaradi koronavirusa na žalost odpovedano.

Naslednja tekma je sledila že dva tedna pozneje. V soboto 29. 8. 2020 je v Migojnicah potekal 6. gorsko-tekaški kronometer Bukovca. Udeležili so se ga trije člani TSK LiMa in sicer Bor, Maj ter Robert Pritržnik. Bor je na krajši progi tekmoval poleg dve leti starejših dečkov in si pritekel 6. mesto. Maj in Robert sta tekmovala na daljši progi, ki je bila dolga 1,53 km in imela 250 metrov vzpona. Robert je zasedel 2. mesto v kategoriji mlajših veteranov, Maj pa je osvojil absolutno 3. mesto in 2. mesto v kategoriji mladincev. Tekma je bila zelo aktualna, saj je imela kronometrski štart in ni prišlo do tesnih stikov tekmovalcev.

Drugi vikend v oktobru so se najboljši tekači zbrali na Šmarni gori, kjer so se kljub manjši mednarodni udeležbi kot prejšnja leta odvijali trdi boji. Zaradi odpovedi spomladanskega dela sezone je tekma štela tudi kot državno prvenstvo v gorskem teku. Teka na Šmarno goro se je udeležilo kar sedem članov TSK LiMa. V najmlajši kategoriji je pri mlajših deklicah tekmovala Zala Jakob, ki je zasedla 5. mesto, pri mlajših dečkih pa sta tekmovala Bor Pritržnik, ki je zasedel 7. mesto in Žan Kodrun, ki je bil 8. V kategoriji deklic je Neli Rotovnik zasedla 8. mesto, pri dečkih pa je Gal Jakob zasedel 5. mesto. Največji uspeh je dosegel Jon Pritržnik, ki je v kategoriji starejših dečkov suvereno osvojil 1. mesto in postal državni prvak. Na pet kilometrski progi se je odlično znašel tudi Maj Pritržnik, ki je z drugim mestom dopolnil klubski uspeh in postal državni podprvak pri mladincih. Najbolj izkušeni Robert Pritržnik pa se je pomeril z najboljšimi v državi na najdaljši deset kilometrski progi in osvojil odlično tretje mesto v kategoriji veteranov do 45 let.

Tako se letošnja tekaška sezona počasi zaključuje, hkrati pa se začenjajo priprave na zimsko sezono, ki se hitro bliža. Upamo, da se bodo najboljši slovenski turni smučarji zbrali že 5. decembra na Golteh, kjer bo potekalo državno prvenstvo v šprintih in vseslovenska promocijska akcija Dan turnega smučanja.

Vsem tekmovalcem še enkrat iskrene čestitke in upamo, da bomo lahko kmalu poročali o novih dobrih uspehih članov TSK LiMa na slovenskih in mednarodnih tekmah.

Za TSK LiMa Maj Pritržnik

Objavljeno v Tek