Slovenija Planinari – gorski tek

Spoštovani člani TSK LiMa!
V letošnjem letu smo se prijavili na vseslovensko akcijo PZS “Slovenija planinari” s tremi aktivnostmi: gorski tek, turno kolesarjenje in “trail” tek. Gorsko tekaško krožno turo NA KLEMENČO JAMO, ŠKARJE, BABE, PLANJAVO, KAMNIŠKO SEDLO IN OKREŠELJ  bomo izvedli to nedeljo, 15. avgusta 2021. Dobimo se pred Domom Planincev v Logarski dolini ob 6. uri zjutraj.

OPIS TURE:

Izhodišče je Dom Planincev v Logarski dolini. Pot nas bo peljala po označeni planinski poti na Klemenčo jamo in naprej na Škarje, Babe na vrh Planjave. Sestopali bomo na Kamniško sedlo, Okrešelj in v Logarsko dolino.

DOLŽINA IN ZAHTEVNOST TURE:

Dolžina ture je 17 km in 1600 vm v vzponu in spustu. Pot je zahtevna in označena. Predvidoma jo bomo prehodili in pretekli v 4-6 urah. Na turi se bomo prilagajali, čakali, spodbujali in se družili, kar je tudi glavni namen dogodka.

Za osvežilno pijačo po turi bo poskrbljeno.

OPREMA:

Poleg osebne gorske tekaške opreme (tekaški copati, oblačil, kapa za zaščito pred soncem) predlagamo uporabo zložljivih tekaških palic in lahkega nahrbtnika v katerem ne sme manjkati: komplet prve pomoči z astro folijo, vetrovka, rezervna oblačila, rokavice, naglavni trak, hrana in pijača.

PRIJAVE:

Sprejemamo na elektronski naslov: robertpritrznik@yahoo.com in telefon 041 772 135.

Objavljeno v Tek