Poročilo iz turnega smučanja v Dolomitih – Fannes

Člani društva TSK Lima smo se v preteklem tednu odpravili na nepozabno turnosmučarsko avanturo v osrčje čudovitih Dolomitov. Štiri dni smo preživeli na smučeh, obiskovali čudovite vrhove in uživali v lepoti gora.

Prvi dan: Naša pustolovščina se je začela na parkirišču pri koči Pederu, ki leži na okoli 1500 metrih nadmorske višine. Od tam smo se odpravili proti koči Fannes, ki se nahaja na približno 2000 metrih nadmorske višine. Med potjo smo si privoščili tudi malo »divjega« smučanja, saj smo zavili iz glavne poti na sedlo in opravili prvi vzpon in spust. Po napornem dnevu smo se udomačili v koči Fannes, kjer smo prenočili.

Drugi dan: Zgodaj zjutraj smo se odpravili proti našemu prvemu izzivu – vrhu visokemu 3000 metrov. Smuka je bila izjemna, kar se odraža tudi v številnih čudovitih fotografijah, ki smo jih posneli med potjo. Osvojitev tega vrha je bila za nas nepozabna izkušnja.

Tretji dan: Kljub utrujenosti smo se odločili še za en vzpon, tokrat na »La Varello«. Ta zahteven vzpon nas je popeljal do osupljivih razgledov, ki so nam dali novo perspektivo na lepoto Dolomitov. Zadovoljstvo po končani turi je bilo nepopisno.

Četrti dan: Za zaključek smo si privoščili še en krajši vzpon in nato spust v dolino, kjer smo zaključili naše turnosmučarsko doživetje. Kljub utrujenosti smo bili nasmejani in polni navdušenja nad vsemi doživetji, ki smo jih doživeli na snegu.

Domov smo se vrnili polni nepozabnih spominov, novih prijateljstev in občutkov ponosa nad premagovanjem izzivov. Sklenili smo da se kmalu vrnemo, saj so Dolomiti res osupljivi in omogočajo neskončno možnosti za raziskovanje.

Če si tudi vi želite takšnega pobega v naravo, vas vabim, da sem nam naslednjič pridružite.obegu v naravo in aktivnem raziskovanju gorskih vrhov, se nam pridružite prihodnjič!